maanantai 22. huhtikuuta 2013

I love agility

Eilen illalla oli taas agility. Toissa viikolla olin vähän sekoillut, joten ajeltiin iskän kanssa väärään aikaan treeneihin ja jäivät sitten väliin oman tyhmyyden takia... Tällöin minulla oli kamera mukana, mutta eilen se jäi tietysti kotiin, eikä treenikuvia siis vieläkään tullut.
Treeneissä meillä on aina varsinainen valmentajamme sekä apukouluttaja. Kätevä systeemi, sillä kouluttajat pyörittävät omia pisteitänsä yhtäaikaa, jolloin ehdimme käymään enemmän aisioita läpi puolessatoista tunnissa.
Harjoittelimme eilen puomin ylösmenoa ja alastuloa. Käytännössä se tapahtui niin, että puomin päät oli asetettu pöydän vastakkaisille sivuille. Emme ole vielä korkealla puomilla harjoitelleet, mikä on enemmän kuin järkevää ainakin Ruutin kohdalla, jolla vauhtia tuntuu löytyvän vaikka muille jakaa...
Toisella pisteellä oli rengas ja pussi. Olemme ennen aina harjoitelleet penturenkaalla ja olen kokenut renkaan hankalana esteenä Ruutille. Nyt kun käytössä olikin oikea rengas (tosin minien korkeudella) tuntuu, ettei Ruutilla ole minkäänlaisia ongelima sen kanssa. Aiemmin täytyi ihan rautalangasta vääntää, että tuosta pyöreästä kapineesta kuuluu mennä läpi, eikä kiertää, mutta nyt sanon vain käskyn ja koira on läpäissyt (ihan kirjaimellisesti;)) renkaan. Onko sitten mahdollista, ettei koira hahmota penturengasta, joka on kuitenkin lähes kentän värinen ja maan tasolla? (Ajatus katkeaa hetkeksi, kun Ruuti yrittää nyt kiivetä syliini..:) Jokatapauksessa, tuli positiivisena yllätyksenä, että rengas sujuukin meiltä:)
Pussissa ei ollut ongelmia, Ruuti ei pelännyt tai ihmetellyt "lösähtänyttä putkea". Kun ohjasin oikealla kädellä, se ei aluksi mennyt putkeen, mutta pienen yrittämisen jälkeen se tajusi että pussiin menoon ei tarvita välttämättä vasenta kättä.
Valmentaja sanoi minulle kutakuinkin näin: "Teistä tulee kyllä upea pari, kun treenaatte. Ihanaa, kun sulla on noin innokas koira!" Oli kyllä kiva kuulla:)
Olen niin agilityyn rakastunut, että haluaisin omaan kotipihaamme oman agilitykentän. Ehkä Samppa voisi väkertää parit esteet, kun on niin kätevä käsistään? Kuvaan kyllä joku päivä omatekoiset agilityesteeni ulkoa... Voi, taitaa alkaa naurattaa itseänikin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti