torstai 5. joulukuuta 2013

4. luukku: Jotakin ranskalaistaOletteko kuulleet macaronseista?

Macaronsit ovat ranskalaisia mantelipohjaisia pikkuleivoksia. Kahden rapean kuoren väliin laitetaan maukas täyte. Macaronsit voivat olla minkä värisiä tahansa ja täytteen ainesosiakaan ei ole rajoitettu. Suloiset macaron-leivokset ovat paitsi kauniita, myös erinomaisen hyviä oikein valmistettuina.
Sain ensikontaktin kyseisiin leivoksiin kesällä, mutta itse päädyin kokeilemaan macaronseja vasta vähän aikaa sitten.Ei kyllä turhaan sanota, että macaronsit ovat kovin haasteellisia leivoksia. Jokainen vaihe voi mennä pieleen, eikä ohjeenannosta voi "oikoa". Ei myöskään uskoisi, että näin pieniin leivoksiin kuluisi kauan aikaa, mutta kiireisellä aikataululla ei macaronsien tekoon kannata alkaa.

Nyt omasta kokemuksesta voin antaa jo heti muutaman vinkin:
-Anna pursotettujen macaronsien levätä pellillä riittävän kauan (noin puoli tuntia)
-Älä hermostu, vaikka macaronsit eivät heti näyttäisi ihan täydellisiltä
-Täytteen voi valmistaa useilla eri tavoilla, mutta usein käytettyä liivatelehteä varmempi (helpompi; isompi onnistumismahdollisuus) "runkoaine" on maustamaton tuorejuusto
-Valitse samankokoiset keksit pariksi ja laita mahdolliset halkeilleet keksit pohjakappaleiksiMulla ei ole vielä mitään lempparireseptiä macaronsien kanssa. Kokeilin macaronseja ihan tomusokeripurkin kyljessä olleella ohjella, mutta täytyy sanoa, että oli kyllä hyvä ohje:) Täytteen kanssa vähän sovelsin ja tein omalla bravuurireseptilläni;)

Jos haluatte haastetta leivontaan, kokeilkaa macaronseja! Suosittelen;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti