Oletteko kuulleet macaronseista?
Macaronsit ovat ranskalaisia
mantelipohjaisia pikkuleivoksia. Kahden rapean kuoren väliin laitetaan maukas
täyte. Macaronsit voivat olla minkä värisiä tahansa ja täytteen ainesosiakaan
ei ole rajoitettu. Suloiset macaron-leivokset ovat paitsi kauniita, myös
erinomaisen hyviä oikein valmistettuina.
Sain ensikontaktin
kyseisiin leivoksiin kesällä, mutta itse
päädyin kokeilemaan macaronseja vasta vähän aikaa sitten.
Ei kyllä turhaan sanota, että
macaronsit ovat kovin haasteellisia leivoksia. Jokainen vaihe voi mennä
pieleen, eikä ohjeenannosta voi "oikoa". Ei myöskään uskoisi, että
näin pieniin leivoksiin kuluisi kauan aikaa, mutta kiireisellä aikataululla ei
macaronsien tekoon kannata alkaa.
Nyt omasta kokemuksesta voin
antaa jo heti muutaman vinkin:
-Anna pursotettujen
macaronsien levätä pellillä riittävän kauan (noin puoli tuntia)
-Älä hermostu, vaikka
macaronsit eivät heti näyttäisi ihan täydellisiltä
-Täytteen voi valmistaa
useilla eri tavoilla, mutta usein käytettyä liivatelehteä varmempi (helpompi;
isompi onnistumismahdollisuus) "runkoaine" on maustamaton tuorejuusto
-Valitse samankokoiset keksit
pariksi ja laita mahdolliset halkeilleet keksit pohjakappaleiksi
Mulla ei ole vielä mitään lempparireseptiä macaronsien kanssa. Kokeilin macaronseja ihan tomusokeripurkin kyljessä olleella ohjella, mutta täytyy sanoa, että oli kyllä hyvä ohje:) Täytteen kanssa vähän sovelsin ja tein omalla bravuurireseptilläni;)
Jos haluatte haastetta leivontaan, kokeilkaa macaronseja! Suosittelen;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti