maanantai 30. joulukuuta 2013

18. luukku: Lempparikakku

18 -lempparinumeroni! Niimpä esittelen teille nyt myös lempparikakkuni:) Tätä on valmistettu ja useita vuosia synttäreille, juhliin, vieraille, omaksi iloksi...


Banaanisuklaa -unelmakakku:

Pohja (tarvitset kaksi pohjaa):
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
- 200 g Fazerin sinistä murskana
- banaaniviipaleita
- suklaatäyte:
 • 4 dl kermaa
 • 5 dl maitorahkaa
 (• "luraus" sokeria)

 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (notkistettuna) *
 • 2 rkl kahvia *
 • 2 tl vaniljasokeria *
 • 10 dl tomusokeria *
 • 120 g sulaa voita *
 • 1 dl kaakaojauhetta *

Kostutukseen:
- mehua

Tee näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Levitä taikinan uuninpellille ja paista uunin keskiosassa noin 6 minuuttia 200 C -asteessa. MUISTA VALMISTAA KAKSI POHJAA!
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon ja mausta sokerilla.
- Sekoita tähdellä merkityt (*) yhteen ja vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita kermarahka ja suklaatäyte yhteen.
- Siisti ja leikkaa pohjat haluamaasi muotoon. (Itse leikkaan pohjat yleensä näin: kuvitellaan, että minulla on A4 -kokoinen paperi edessäni vaakasuoraan. Kuljetan sakset paperin halki minusta kohtisuoraan poispäin. Näin saan kakusta kivan muotoisen, ei liian pitkä, ei liian korkeita paloja.)
- Kokoa ja täytä kakku. Koristele.



Ei ihan perinteisin malli, jonka olen tästä kakusta varioinut. Koristeina koristetähtiä, marsipaanitähti sekä suklaatikkari:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti