sunnuntai 15. joulukuuta 2013

10. luukku: Musiikillista

Jos soittaa soitinta musiikkiopistossa, voi suorittaa tutkintoja omasta soittimestaan. Peruskurssitutkintoja ovat tasosuoritukset 1/3, 2/3 sekä 3/3. "Ylempään asteeseen" kuuluu tolppa 1. Koetuksiin kuuluu tasosta riippuen hieman erilaisia soitto-osuuksia, mutta yleisesti ottaen osat ovat huolellisesti valmisteltu ohjelmisto, muutama asteikko sekä prima vista (täysin vieraasta nuotista yhtäkkiä soittaminen; mittaa soittajan nuotinlukutaitoa). Koetuksia arvioi muutamasta musiikkiopiston henkilöstä koostuva raati. Suoritusta arvioidaan sekä sanallisesti että pistein.
 
Moni varmasti tietää, että koiraharrastuksen ohella minulle rakas harrastus on pianonsoitto. Piano on ehkä todella tavallinen ja yleinen soitin, mutta erittäin monikäyttöinen ja hyödyllinen osata. Minulle tärkein musiikkityyli pianolla on klassinen musiikki. Välillä soitan tietysti kevyempääkin musiikkia (ihan suomipoppia, joulun alla joululauluja, lastenlauluja jne.), mutta enemmän tykkään siitä klassisesta:)

Syy, miksi kirjoitan kyseisetä aiheesta, on itse 3/3 -tutkinto. Suoritin kokeen 10. joulukuuta. Esiintymisjännitys ei ollut liian suurta ja kappaleetkin onnistuivat hyvin:) Tuomariston kommentit olivat tosi rakentavia ja tuomarit eivät sanoneet mitään, mistä olisin heidän kanssaan ollut eri mieltä.

On tämä aika helpottavaa, ei enää stressiä mokomasta kokeesta!!:)

Jos haluatte kuunnella koekappaleitani, hakekaa YouTubesta (ei välttämättä löydy, ainakaan oikeaa;):
 - Virvatuli, Albert Jungman
 - Sonatiini, Fr. Kuhlau
 - Sonaatti, Domenico Scarlatti
 - Buenos Airesin talvi, Astor Piazzola

"Love is like playing the piano. First you must learn to play by the rules, then you must forget the rules and play from your heart."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti