keskiviikko 26. helmikuuta 2014

The dog loves you♥

Heipsan! Vuoden näyttelyputki on nyt alkanut:) Sunnuntaina meiltä lähti kolmen sisaruksen edutus Jyväskylä KV näyttelyyn. Menimme ihan junnuilemaan, eikä rotukehiä olisi ohjelmaamme toisaalta mahtunutkaan. Tuomarinamme oli alankomaalainen Peter Van Baaren-Grob. Saimme heti huomata, että tuomarimme oli todella vaativa -hän tenttasi kilpailijoilta lähes kaikkea mahdollista koiran käyttötarkoituksesta sen turkin hoitoon. Näin perusteellisia junnutuomareita on oikeasti tosi harvassa, mutta mielestäni tuomarit, jotka todella vähän haastavat kilpailijoita, ovat itseasiassa hyviä. No -kysymyksissä ei tainnut tuomarimme mielestä olla vielä tarpeeksi haastetta, nimittäin kun hän pääsi liikuttelemaan handlereita, taisi aika monen esittäjän ja koiran pää olla pyörällä. Kuinka moni junnu tunnustaa joutuneensa tekemään kahdeksikon tai S-kirjaimen kehässä junnu-uransa aikana? Ai että mitä ne semmoiset kuviot oikein ovat? No niimpä. Sitä porukka taisi vähän sunnuntainakin miettiä, kun alankomaanpoika laittoi arvosteltavansa sellaisia pyörittelemään. Minäkin jouduin tekemään ässän ja täytyy tunnustaa, että hetken täytyi miettiä mikä homman nimi on..;)
Ennen kehää jännitin aivan kamalasti, että miten ne pikkusisarukset nyt oikein pärjää. Toisella ensimmäinen junnukisa. Molemmilla koirat, joiden kanssa kisaavat ensimmäistä kertaa. Totta kai he hyvin pärjäsivät. Mitä minä taas hermoilin aivan turhaan? Erinomaisen hyvin he pärjäsivät. Toinen sijoittui piirin neljänneksi parhaaksi ja pääsi kaikille junnuille avoimessa kilpailussa 11 parhaan handlerin joukkoon. Toinen sitten oikein repäisi ja sijoittui piirin kolmanneksi ja normi kisassa viidenneksi. Niin, että minkä takia minä edes mietin selviävätkö ne?:D


Minä sain junnuihin Riikolan Illusia "Sylvin" (jackrusseli). Olen täällä varmaan ennenkin hehkuttanut, miten ihana koira Sylvi on, mutta pakko vieläkin ylistää. Sylvi on aivan mahtava persoona -juuri sellainen, niin kuin terrierin kuulukin olla. Sylvi on iloinen (`iloinen` ei adjektiivina oikeasti edes riitä kuvaamaan sitä kaikkea intoa, rakkautta, energiaa ja valppautta, mitä Sylvistä tulvii:) ja koko ajan valmis toimimaan.


Arvostelu

Liikkeet ryhmässä (Movement in group) - ERI

Yksittäisliikkeet (Individual movement) - ERI

Seisottaminen (Setting up dog) - ERI

Hampaiden/purennan näyttäminen (Teeth/mouth) - ERI

Yhteistyö koiran kanssa (Contact & cooperation with the dog) - ERI

Rodun tuntemus (Ability to show this breed) - ERI

Yleisvaikutelma (Overall appearance) - ERI

Sijoitus (Placing) - PM1, JH3

Tuomarin kommentit (Judge`s comments) - "Very good. The dog loves you! Great teamwork. One little mistake with the figure but you did great."


Sylvi esiintyi aivan täydellisesti kehässä. Yhteistyömme palkittiinkin runsain mitoin -uusimme piirinmestaruuteni ja sijoituimme tavallisessa kisassa kolmansiksi!!:) Kiitos Satu taas Sylvin lainaamisesta:)


Kojuja ehdin onneksi myös kiertää. Lompakkoni laihtui koirien makuualustoja myyvän kojun sekä namipaloja myyvän kojun kohdalla.


Ja lopuksi höpsöttelykuvia;)Kaikkiaan Jämsänkoskelle junnuista tuli kuusi sijoitusta ja Team Mäkisille viisi sijoitusta. Loppukehistä löytyy muuten myös videotallete. Katsokaa sunnuntain video, noin 32 minuutin kohdalta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti