torstai 13. kesäkuuta 2013

Agilityä


Nyt meidän kaikki koirat harrastavat agilityä. Luvassa on siis pientä kerrontaa kaikista:)


Ruuti käy treenaamassa kerran viikossa JAT:illa Jyväskylässä Killerillä. Treenit kestävät puolitoista tuntia ja meitä valmentaa varsinaisen valmentajan lisäksi apukouluttaja. Olemme käyneet alkeiskurssia suurinpiirtein maaliskuusta lähtien. Esteet, jotka olemme jo opetelleet ovat hyppy, pituus, rengas, muuri, putki, pussi, kepit, A-este ja puomi. Keppejä harjoittelemme vielä ohjureiden kanssa ja Ruutikin on tajunnut pujottelun:) Puomia harjoittelemme nyt korkeana –ja sekin luonnistuu meiltä!! Ruuti on aina todella innoissaan treeneissä ja koko ajan valmis tekemään jotain. Lisäksi se oppii hirmu nopeasti. Vauhtiakaan ei puutu yhtään… Motivointi on helppoa; palkkioksi kelpaa herkut ja lelut. Ruuti on aivan täydellinen agilitykoira ja haaveilenkin kisoihin pääsemisestä.


Ellen aloitti pari viikkoa sitten alkeiskurssin JSPKH:lla Jämsässä. Kurssilla on todella monta koirakkoa ja treenaamme kerralla noin kaksi tuntia. Myös iskä ja ystäväni Nina ovat mukana:) Olemme harjoittelleet jo hyppyä, putkea, A-estettä, pussia, rengasta ja keppejä. Ellen osaa ja tajuaa ihan hyvin opettavia esteitä:D A:lla ensin jännitti vähän ja rengaskin ihmetytti, mutta kyllä se siitä... Otto on myös tällä samaisella kurssilla ja tekee siis samat asiat Ellenin kanssa.

Inka on päässyt muistelemaan vanhoja taitojaan, kun olen aina Ellenin ja Oton treenien jälkeen jäänyt sen kanssa rataa menevien ryhmään. Radoilla on ollut kaikenlaisia esteitä ja ohjauskuviota. Olen ihan yllättynyt, kun Inka osaa kaiken lähes virheettömästi!! Jopa kontaktiesteet onnistuvat, vaikka aluksi epäilin… Kepeillä pitää vähän muistutella, miten ne menivätkään:) Viime kerralla ohjaaja kehotti meitä menemään mölleihin ja tästä alkaakin möllikisojen metsästäminen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti